29 juli, 2021
Connecta med oss

Vår 7 stegs metod för att ta fram en onlinekurs

För att göra det effektivare och snabbare för dig att kunna börja erbjuda dina kunder din nya onlinekurs har vi tagit fram en metod i 7 steg: 

  1. Finns det en marknad?
  2. Ta fram en lanseringsplan
  3. Ta fram kursplan & material
  4. Producera din kurs
  5. Lägg in kursen i plattformen
  6. Lansera kursen
  7. Leverera och wow:a

Vi vet av erfarenhet att bara börja prenumerera på en plattform för att kunna erbjuda onlinekurser t.ex. Kajabi och en bra idé för en onlinekurs ofta inte räcker för att nå målet - att ha en onlinekurs som kunder kan köpa och ta del av.

Därför får du i vårt svenska utbildning & support program "Boosta din business med Kajabi" access till denna metod. Metoden underlättar både för dig som tar fram din första onlinekurs och för dig som ska ta fram ytterligare kurser.

Steg 1: Finns det en marknad?

Du får lära dig hur du med enkla steg kan ta reda på om det finns ett behov för din kurs och hur du lär känna din kund för att kunna skapa en kurs som möter deras behov, vad de är intresserade att betala och hur du ska kommunicera kring din kurs för att få kursare när du lanserar.

Steg 2: Ta fram en lanseringsplan

Under detta steg tar du fram en lanseringsplan. Vi går igenom 7 områden där ett är att börja bygga din e-postlista med potentiella kunder som du skapar och bygger relation med över tid. I Kajabi finns det kraftfulla verktyg för att bygga landningssidor med formulär, förbestämma vilka e-post som ska skickas för att följa upp över tid med de som vill lära känna dig och få information och kunskap av dig. Ett annat område är att du lär dig hur du identifierar och väljer ut beta testare till din kurs för att få feedback och referenser. Vi går tillsammans igenom ytterligare 5 områden.

Steg 3: Ta fram kursplan & material

Vi går igenom olika sätt att skapa en struktur med en kursplan innehållande flera moduler med tillhörande kursavsnitt. Detta är ett kreativt steg där din kompetens kommer till sin rätta i en onlinekurs! Under detta steg tar du även fram din ev. presentation, arbetsbok/checklistor, skriver den kommunikation till dina kursdeltagare som de ska ta del av under den tid de går igenom kursen och tar fram utvärderingar.

Steg 4: Producera din kurs

Vi går igenom olika tekniska alternativ som finns för att producera din kurs. Du väljer vad som passar dina kursdeltagare och dig bäst. Det är under detta steg du producerar din kurs i form av t.ex. ljud, bild, video etc.

Steg 5: Lägg in kursen i plattformen

När du har allt material klart så kan du lägga upp kursen i Kajabi. Vi visar dig hur du enklast gör detta och vad som är viktigt att tänka på i detta steg för att få den bästa kursupplevelsen för kunden.

Steg 6: Lansera kursen

Det är här du aktivierar din lanseringsplan som du tagit fram under steg 2. Vi går igenom hur Kajabi hjälper dig i detta steg för att du ska väcka nyfikenhet för din kurs och få betalande kursdeltagare. 

Steg 7: Leverera och wow:a

När du nu har fått dina första kursdeltagare är det viktigt att de känner att de valt rätt kurs genom att ge dem extra mycket av din tid & engagemang och kanske t.o.m. tillgång till en bonus modul eller annat oväntat. När de slutfört sin kurs är det viktigt att du följer upp med din utvärdering, som du tagit fram under steg 3, så att du får värdefull feedback.

Kajabi expert
Kom igång med Kajabi och oss i 30 dagar utan kostnad

Här kan du läsa mer och sätta igång idag.

© Pixpro Stockholm AB 2003-2022. Alla rättigheter förbehålls.

We are not employees, agents or representatives of Kajabi, LLC. Kajabi does not in any way endorse our products or services. We are an independent Kajabi Partner and we receive referral payments from Kajabi in this role. All opinions expressed herein are our own and are not official statements of Kajabi or any party affiliated with Kajabi.